Wat is coaching?

Is coaching vaag of zweverig? Alles behalve dat! Coaching is juist heel concreet en resultaatgericht. Bij coaching word je door je coach aan het denken gezet door middel van heldere vragen. Deze vragen kunnen voortkomen uit het gebruik van methoden die effectief zijn voor het onderwerp dat in jouw leven speelt. Coaching is daardoor een gestructureerd en doelgericht proces. Het is een manier om belemmeringen weg te nemen en om tot andere inzichten te komen. Deze inzichten leiden tot effectief gedrag dat bij jou past. Je kunt daarbij denken aan de volgende inzichten:

  • Bewustwording, zelfkennis en persoonlijke groei.
  • Vergroten van je zelfvertrouwen, vermindering van (faal)angst.
  • Onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van je eigen (loopbaan) mogelijkheden.

Het bovenstaande gebeurt in nauwe samenspraak tussen jou en mij tijdens de coaching-sessies. Tijdens deze sessies ligt de nadruk doorgaans niet op het verleden. Een stap terug in de tijd kan wel nuttig zijn om de coachvraag te kunnen plaatsen in de bredere context. De focus ligt op het hier en nu en de toekomst.

De ervaring leert dat 4-7 sessies meestal voldoende zijn om jouw coachdoel(en) te bereiken. Het volgen van meer of minder sessies is uiteraard mogelijk. Het deelnemen aan onderhoudssessies gedurende de tijd is ook een mogelijkheid. Het doel is en blijft jouw nieuwe perspectief, die andere koers. Datgene doen wat voor jou werkt. Samen zetten we daarvoor de route uit.