Voorbeelden van coachvragen

Stel, je komt er zelf niet helemaal goed uit. Bij welke vragen is het verstandig om in gesprek te gaan met je coach? Onderstaand een aantal voorbeelden van mogelijke coachvragen:

  • Je voelt je regelmatig gestrest en onzeker. Waar komt het nou eigenlijk door en hoe kom je er van af?
  • Welke richting zal je kiezen, je weet niet zo goed wat het beste voor je is. Toch op zoek gaan naar die andere baan? Of een andere studie of opleiding kiezen? Maar welke dan, wat past bij me en hoe pak ik dat aan? Je loopt er in vast.
  • Misschien heb je niet zo’n hoge pet op van jezelf en heb je geen positief zelfbeeld. Anderen zijn veel succesvoller en gelukkiger dan jij.
  • Je bent bang dat dingen mislukken. Het zal wel weer niet goed gaan dus je doet maar niks. Je bent bang om te falen en legt de lat hoog. Je mag immers geen fouten maken!
  • Op je werk loopt het al een tijdje niet zo lekker; de relatie met je leidinggevende of collega’s  is moeizaam, de werkdruk is hoog en alle veranderingen maken je angstig en somber. Je twijfelt of je nog wel op de juiste stoel zit. Maar wat moet je dan? Je piekert wat af en bent bekaf, maar slapen ho maar….
  • Al jaren heb ik m’n rijbewijs…maar toch raak ik op sommige momenten in paniek. Eigenlijk rij ik het liefst helemaal niet meer. Hoe kom ik hier van af?
  • Ik ben de leidinggevende hier, maar komt dat ook uit de verf? En waarom krijg ik geen vat op het team en doen ze niet wat ze eigenlijk zouden moeten doen? Hoe kan ik mijn mensen helpen om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden?

En zo zijn er nog tal voor situaties en vragen te benoemen waarbij het goed zou zijn dat er iets verandert. Tijd voor een andere koers!

“Anders denken, anders voelen, anders reageren.”

Ook voor ondernemers kunnen er zaken spelen waarbij coaching en begeleiding bijzonder helpend en effectief zijn. Zie hiervoor het menu item “Voor wie”.